Grundkurs i glasblåsning
Handledare: Erika
Ålder: 16 år och uppåt
Pris: 5000SEK
Anmälan sker till glasbolaget@gmail.com

När?

16/3 2024 10.00-15.00
17/3 2024 10.00-15.00
24/3 2024 10.00-15.00

Aktiv tid i hyttan 4h per tillfälle, 1h för lunch och fika. Vi bjuder på lunchsmörgås, kaffe och frukt.

Kursen vänder sig till dig som är nybörjare och vill lära dig grunder för att blåsa glas. Det är lätt att ha för höga ambitioner om vad man ska åstadkomma men att blåsa glas är svårt och visionen är att du som deltar ska kunna skapa ett eget objekt helt på egen hand i slutet av kursen.

Under kursen ska du:
-hämta glasmassa ur smältugnen
-forma glasmassan
-blåsa dricksglas, skål, vas och fat

Det är inte jobbigt för lungorna att blåsa glas men det är varmt i glashyttan och värmestrålningen från smältugnen och glaset är påtaglig. Klä dig därför gärna med långärmat tröja/skjorta. Ta med vattenflaska!

Hitta hit!Glasbolaget ligger på Sätra gård, 197 93 Bro. Längs väg 269 mot Skokloster.

Det är enklast att ta sig till Glasbolaget med bil eller cykel. Närmaste pendeltågstation är Bro. Där kan man även boka taxi via Bålsta taxi. Eller ta cykeln på pendeln och cykla dom cirka 5km till hyttan.

https://goo.gl/maps/X9WNNkWJGNXRNwEv8

https://www.balstataxi.se/ 0171-500 49

Blås ditt eget glasobjekt!

En prova på upplevelse innebär att du med hjälp av kunnig glasblåsare får personlig handledning i att blåsa och forma varmt glas. I smältugnen arbetar vi enbart med ofärgat glas men du kan välja att addera färg till ditt objekt. Du får göra en mindre skål, vas eller dricksglas. Upplevelsen tar cirka 30minuter. Föremålet ska sedan kylas ned långsamt och är färdigt först dagen efter. Det kan då hämtas efter överenskommen tid eller skickas hem till dig.
Att blåsa och skulptera glas tar lång tid att lära sig och det är främst värmen som kan vara jobbig att hantera i början. På Glasbolaget försöker vi låta dig som provar att göra så mycket som möjligt men det finns säkerhetsaspekter att ta hänsyn till. Det är bra att ha på sig långärmat i bomull.

Priser:
1person 900SEK
Paketpris 2personer 1500SEK
Frakt beror på antal föremål men cirkapris 150-300SEK

För lediga tider och bokning klicka på länken -> TIMECENTER

Event för större grupper/företag?
Vi tar gärna emot större grupper som vill komma och blåsa glas. Vi har ett bra samarbete med Åmans kök om ni vill äta i kombination med att blåsa. Vi tar även emot grupper för en visning där vi berättar om oss på Glasbolaget samt visar glasblåsning. För prisförfrågan maila oss gärna glasbolaget@gmail.com